Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O zi de muncă în cinstea naturii. Mii de români au strâns deșeuri din natură, în sute de localități din țară

România sare, pentru o zi, în ajutorul naturii. De Ziua Curățeniei Naționale, organizată de Let's Do It Romania, mii de oameni din întreaga țară s-au mobilizat să curețe deșeurile din ape, plaje, câmpii și munți. Voluntarii din București s-au deplasat cu autocarele la marginea orașului, într-o zonă bogată în vegetație, dar plină de lucruri aruncate pe jos. După două ore au reușit să transforme malul unui râu într-un mic paradis.

Plasticul este printre cele mai poluante materiale care ajung în natură. Let's do it Romania a adunat cel puțin 200 de oameni într-o acțiune colectivă de curățare a naturii în Măgurele, la câțiva kilometri de București. Oamenii au renunțat la o zi de weekend conștienți că natura are nevoie de ajutorul lor.

Fiecare voluntar vrea să fie un exemplu pentru cei prea ocupați să observe în ce stare se află natura. Cei mai tineri percep ziua de curățenie ca pe o distracție într-un scop nobil.

Participant Let's Do It România: „A fost o experiență de neuitat pentru că ne-am strâns atâția oameni pentru a face curățenie. Este foarte frumos”.

Participant Let's Do It România: „Sunt locuri de genul peste tot în lume și în țară. E nevoie mereu să avem grijă de natură, altfel o să ne trezim pe munte cu gunoaie în stânga, dreapta, mormane mari”.

Mișcarea Let's Do It Romania a pornit în 2010 și a reușit să colecteze în acești ani 22 de mii de tone de deșeuri, cu implicarea voluntară a peste 2 milioane de oameni.

Participant Le's Do It România: „Am venit împreună cu colegii mei de la muncă, ne-am organizat cu două mașini, știm de acțiune de ceva ani, am fost și anul trecut, știam tot ce trebuie să facem și ne-am strâns zece persoane de la birou”.

Valentin Krancevik, reprezenant Let's Do It Romania: „În această zonă aproximăm că au venit undeva la 250 de persoane. Unii ne-au făcut surpriza să vină singuri și și-au adus prieteni, au venit mai mulți. Cred că sunt oameni responsabil care nu vor să lase ceva în urma lor și să curețe după ceilalți pentru a trage semnalul de alarmă că trebuie să fim responsabili”.

Let's Do It România face parte din inițiativa globală Let's Do It World și include 190 de țări participante. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE