Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O treime din blocurile din București, fără apă caldă. CET Sud, închis pentru revizii

Unul din trei blocuri din București nu are apă caldă. Situația durează deja de câteva zile. Directorul Companiei Municipale Termoenergetica a explicat pentru Euronews că vara se fac reparații absolut necesare pentru rețea.

De aceea, CET SUD este acum închis. Însă aceasta nu este singura cauză pentru care bucureștenii se spală cu apă rece. Sunt și avarii foarte dese la rețeaua de termoficare.

”În această perioadă e oprit CET SUD. Pentru a da apă caldă în Pantelimon, Titan, Colentina, trebuie să aducem apă caldă din CET Progesul. Din păcate, apar avarii pe magistrale.

Știm că putem remedia în 4-5 zile, dar la momentul încărcării rețelei apar noi spărturi și trebuie să o luăm de la capăt cu reparațiile. Avem lucruri în curs, sperăm să ne încadrăm în termene dar nu știm dacă vor mai apărea alte avarii.”, a declarat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica.

Ce spune primarul Nicușor Dan, despre problema apei calde

„Problemele cu apa caldă o să se reducă treptat, dar ele nu vor dispărea cu totul, pentru că problema cu apa caldă este de cel puţin 10 ani şi intensitatea ei a crescut şi s-a accentuat în ultimii 3-4 ani, pe măsură ce investiţiile alea nu s-au realizat şi pe măsură ce conductele nu au fost schimbate în ritmul în care ar fi trebuit. (...) Avem şantierul din zona Olteniţei, avem şantierul din zona Ferentari, avem şantierul din zona Mihalache, şantierul din zona Pantelimon. (...) În cele patru şantiere se pune conductă preizolată”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE