Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O parte a silozurilor din Beirut s-a prăbușit. Au fost grav afectate de explozia de acum doi ani

Secțiunea de nord a silozurilor de cereale afectată de explozia de acum doi ani din Beirut s-a prăbușit marți. Imediat după colaps, un nor greu de fum a acoperit întreaga zonă. În aprilie anul trecut, guvernul libanez a decis să demoleze silozurile, dar a suspendat decizia în urma protestelor din partea familiilor victimelor și supraviețuitorilor exploziei.

Aceștia susțin că printre rămășițele clădirilor s-ar putea găsi probe utile pentru ancheta judiciară care încă nu s-a terminat.

Lovite în plin de suflul exploziei de acum doi ani, silozurile de cereale s-au prăbușit în mare parte

Lovite în plin de suflul exploziei de acum doi ani, silozurile de cereale s-au prăbușit în mare parte. În prezent, se mai află în picioare doar partea de sud a turnurilor.

Investigația privind cauzele exploziei este suspendată momentan, ca urmare a deselor neînțelegeri existente la nivelul coaliției de guvernare din Liban. Explozia de acum doi ani din Beirut s-a produs într-un depozit în care erau stocate câteva sute de kilograme de azotat de amoniu. 200 de oameni au fost uciși atunci, iar 6.000 au fost răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE