Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Luare de ostatici în Liban. Un bărbat a intrat înarmat într-o bancă din Beirut

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a intrat într-o sucursală a Băncii Federale a Libanului cu un recipient plin cu benzină asupra sa. Potrivit unui oficial de securitate, care a vorbit cu Associated Press sub condiția anonimatului, el a amenințat că își va da foc, dacă nu își primește banii blocați de bancă.

Șeful Sindicatului Angajaților Băncii, a declarat presei locale că șapte sau opt angajați ai băncii sunt ținuți ostatici, împreună cu doi clienți. Bărbatul a tras și trei focuri de avertisment, a spus oficialul.

Presa libaneză scrie că atacatorul ar avea aproximativ 200.000 de dolari blocați de către bancă și vrea să îi primească pentru a plăti o operație a tatălui său. În prezent se poartă negocieri cu el pentru a-l convinge să îi elibereze pe ostatici. De la începutul crizei financiare din Liban în octombrie 2019, sectorul bancar al țării a impus controale discreționare asupra capitalului, și a restrâns puternic accesul oamenilor la economiile lor.

Distribuie

Taguri