Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski

O nouă tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski a fost dejucată de Serviciul de Securitate. O femeie a fost reținută, existând suspiciunea că stabilea orele și listele de locații ale traseului președintelui.

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a transmis că a reținut o femeie care ar fi ajutat la pregătirea unui atac rusesc împotriva liderului de la Kiev. Incidentul a avut loc în regiunea Nikolaev din sud-estul Ucrainei.

Autoritățile au precizat că femeia ar fi încercat să stabilească locurile pe care le va vizita șeful statului, dar și ora când va face asta. Totodată, aceasta ar fi fost însărcinată și cu identificarea locației sistemelor de război electronic și a depozitelor de muniție din zonă.

Numele femeii nu a fost dezvăluit. Potrivit comunicatului SBU, ea a fost reţinută în flagrant delict în timp ce încerca să transmită informaţii invadatorilor ruşi. Riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Nu ar fi prima tentativă de asasinare a lui Zelenski. Anul trecut, un grup de mercenari ruși a fost arestat la granița țării cu Slovacia. Guvernul ucrainean a afirmat că acesta ar fi încercat să ajungă la Kiev să-l elimine pe președinte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE