Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă sesiune a programului Rabla Plus a demarat joi. Care este valoarea voucherelor și care sunt condițiile?

A început o nouă sesiune a programului Rabla Plus pentru persoane fizice. Bugetul alocat este de 72 de milioane de lei, iar valoarea voucher-ului de care pot beneficia românii care vor să-și cumpere mașini electrice ajunge la 10.000 de euro.

La ora 10:00, a început noua sesiune a programului Rabla Plus, menit să-i încurajeze pe români să cumpere mașini electrice, cu tehnologii nepoluante.

Bugetul programului Rabla Plus este de 72 de milioane de lei

Această sesiune, dedicată numai persoanelor fizice, se încheie în data de 8 decembrie sau când se epuizează bugetul.

Vorbim de un buget de peste 72 de milioane de lei alocat de Administrația Fondului pentru Mediu, bani care au rămas din sesiunea anterioară și care pot finanța aproximativ 1.500 de autoturisme, spune Ministerul Mediului.

Care este valoarea voucherelor?

Voucher-ul este în valoare de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou 100% electric sau pe hidrogen și de 26.000 de lei pentru un autovehicul hibrid plug-in, în schimbul casării unei mașini uzate.

Valoarea voucher-ului crește cu 3.000 de lei pentru aceste tipuri de autoturisme dacă sunt casate două mașini uzate.

Cei care vor să beneficieze de program trebuie să știe că pentru fiecare autovehicul casat mai vechi de 15 ani sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară se adaugă un ecobonus de 1.500 lei.

Ce se poate achiziționa în cadrul programului Rabla Plus?

Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 75.000 euro, cu TVA inclus, precizează Administrația Fondului pentru Mediu.

În plus, pentru cumpărarea unei motociclete electrice voucher-ul este de 26.000 lei, la care se poate adăuga un ecobonus în valoare de 1.500 lei.

Din 2016, de când a început programul "Rabla Plus", și până în prezent, peste 36.000 de autoturisme 100% electrice au fost achiziționate prin intermediul acestuia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE