Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O furtună puternică a devastat Corsica. Trei oameni, printre care o fetiță de 13 ani, au murit

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Trei oameni au murit, iar alți 12 au fost răniți joi dimineață, după ce o furtună puternică a măturat insula franceză Corsica. De asemenea, 45.000 de gospodării au rămas fără electricitate din cauza vântului puternic și a ploilor torențiale.

Insula Corsica a fost lovită de ploi torențiale, grindină și vântul care au atins la rafală viteze de peste 220 de kilometri pe oră, au anunțat autoritățile locale.

O fetiță de 13 ani a murit, după un copac s-a prăbușit peste ea într-o tabără de camping din orașul Sagone. Printre victime se numără și o pensionară de 72 de ani care și-a pierdut viața după ce acoperișul unui restaurant a fost smuls de vântul puternic și s-a prăbușit pe mașina ei în localitatea Coggia.

A treia persoană ucisă în urma furtunii puternice este un bărbat de 46 de ani. El a fost ucis într-un camping din localitatea Calvi. De asemenea, una dintre cele 12 persoane se află în stare critică în spital, a anunțat Prefectura din Corsica, conform The Associated Press.

Potrivit meteorologilor, în timpul furtunii, vântul a suflat la rafală chiar cu viteze de peste 220 de kilometri pe oră, au anunțat Administrația Națională de Meteorologie din Franța.

Din cauza vremii extreme, aproape 45.000 de gospodării au rămas fără curent electric în Corsica, au anunțat reprezentanții companiei franceze de electricitate EDF.

De asemenea, pe costa de vest a insulei Corsica sunt în desfășurare operațiuni de salvare în cazul unor nave distruse în timpul furtunii puternice, conform autorității maritime franceze pentru Marea Mediterană.

Președintele Consiliului Executiv al insulei Corsica, Gilles Simeoni, a catalogat furtuna despre un fenomen meteorologic drept ”extrem de violent și complet imprevibizil” care a durat zeci de minute.

Simeoni a declarat că a fost contactat de președintele Emmanuel Macron care și-a exprimat ”solidaritatea” față de cetățenii din Corsica. De asemenea, ministrul francez de Interne a anunțat că va merge în cursul acestei zile în Corsica.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE