Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O consilieră a Comisiei de Prognoză recunoaște o fraudă de proporții. Banii de la guvern ar fi trebuit să ajungă astfel la primării agreate politic

O consilieră a Comisiei de Prognoză, instituție care gestiona pe vremea lui Liviu Dragnea un program de sprijinire a autorităților locale, a recunoscut în fața procurorilor că a falsificat documente pentru ca banii să ajungă la primăriile agreate de familia politică. Fosta angajată a făcut acord de recunoaștere cu anchetatorii, pentru a scăpa de o eventuală condamnare la închisoare.

Printr-un program inițiat de fostul șef PSD, localitățile din țară urmau să primească finanțări de la bugetul de stat de peste 10 miliarde de euro.

Fosta consilieră a Comisiei de Prognoză le-a spus procurorilor că în perioada septembrie-octombrie 2019, adică pe finalul mandatului de premier al Vioricăi Dăncilă, au fost supuse spre aprobare aproximativ 700 de proiecte. Primăriile au depus dosarele, doar că ele nu au fost verificate, așa cum cere procedura.

De altfel, Comisia de analiză nici măcar nu s-a întrunit, le-a spus consiliera procurorilor, se arată într-un răspuns dat de Primăria Sectorului 1, pentru jurnaliștii de la G4 Media.

Această declarație arată modul fraudulos în care banii erau alocați de la bugetul de stat către anumite primării care erau agreate, potrivit procurorilor.

Consiliera mai spune că listele erau stabilite arbitrar de președintele instituției, Ion Ghizdeanu ,cel care a fost și el trimis în judecată.

Termenul de judecată va fi la finalul lunii septembrie, pentru că acesta nu a încheiat vreun acord de recunoaștere, așa cum a făcut consiliera, în speranța că va scăpa de o eventuală condamnare cu executare.

Fondul de investiții promis de Liviu Dragnea trebuia să ajungă la primăriile din țară care puteau să facă investiții cu bani împrumutați de la bugetul de stat, cu dobândă mică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE