Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O camionetă încărcată cu tuburi de oxigen a explodat în centrul orașului Milano

O furgonetă care transporta tuburi de oxigen către o unitate medicală din apropiere a explodat joi în centrul orașului italian Milano, forțând evacuarea unei școli și a unor clădiri de apartamente rezidențiale. Șoferul a suferit răni ușoare, potrivit Associated Press.

Mai multe vehicule au fost cuprinse de flăcări

Imaginile difuzate de Sky TG24 arată o coloană de fum întunecat care se ridică de pe o stradă îngustă din apropierea Porta Romana, unde flăcările au ars mașini și motociclete din apropiere și au explodat ferestrele clădirilor adiacente, inclusiv ale școlii. Pompierii au pus rapid flăcările sub control.

Șoferul furgonetei a suferit o rană la mână când a încercat să stingă flăcările, a declarat pompierul Carlo Cardinali reporterilor de la fața locului. Șoferul a fost tratat la fața locului și a fost transportat la un spital.

Nu s-a știut imediat ce a declanșat explozia, dar Cardinali a declarat că răspândirea rapidă a flăcărilor s-a datorat cantității de material exploziv aflat la bord. Forțele de ordine investighează.

Aproximativ 200-300 de copii de la o școală primară, gimnazială și un complex de grădinițe au fost evacuați fără incidente, a declarat primarul din Milano, Giuseppe Sala, pentru Sky TG24.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE