Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie puternică, într-un bloc din Suceava. Mai multe victime au fost transportate la spital

Update: În urma exploziei din Burdujeni la UPU au ajuns 3 pacienti: un bărbat de aprox 60 de ani în stare , politraumatizat și cu arsuri pe aproximativ 80% suprafața corporală gradul 1,2 si 3 ( aruncat de suflul exploziei de la etajul 2), o femeie de 60 de ani cu arsuri faciale și la nivelul toracelui posterior (soția primului pacient) si o pacienta de aproximativ 60 de ani peste care a căzut tavanul, politraumatizată, cu traumatism toraco-abdominal și fracturi de bazin. Pacienții sunt momentan în curs de investigații și stabilizare.

Știrea inițială: O explozie puternică a avut loc, luni dimineață, într-un bloc din cartierul Burdujeni, din Suceava.

În urma incidentului, trei persoane au fost transportate cu ambulanţele SMURD şi SAJ la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava, una dintre ele fiind în stare gravă. O a patra victimă a fost preluată ulterior de SMURD și dusă la spital. De altfel 40 de persoanes-au autevacuat.

„Sunt distrugeri și pagube materiale foarte mari. Au fost evacuate și s-au autoevacuat în jur de 40 de persoane din două scări de bloc. Trei persoane au fost transportate cu ambulanțele SMURD și SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, una dintre ele fiind în stare gravă.

Cauza este în curs de stabilire. O a patra victimă, care a plecat, inițial, de la fața locului, a revenit în zonă și a fost preluată de ambulanța SMURD. I se acordă îngrijiri medicale și va fi transportata la spital.

S-a intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și 2 ambulante SMURD, cu sprijinul a 2 echipaje SAJ.”, potrivit ISU Suceava.

VEZI GALERIA
5 imagini

”O persoană a fost proiectată din apartament”

”O cauză posibilă a exploziei a fost acumularea de gaze, dar la fața locului sunt furnizorii de gaze, poliția criminalistică, iar aceștia vor stabili care au fost și împrejurările, în care s-a produs această deflagrație.

Este o persoană rănită grav, cu arsuri, care practic a fost proiectată din apartament, apartamentul se afla la etajul al doilea, iar aceasta a fost preluată de către ambulanța Smurd. Alte două persoane au fost evaluate și transportate la spital, dar și o a patra care inițial a plecat de la locul exploziei și a revenit ulterior, fiind preluată de echipajul SMURD.

Victima rănită grav a fost găsită în afara apartamentului. Avem un coleg care stătea în blocul de vis a vis a acționat în primă fază și a pus martorii să sune la 112, a intrat să vadă dacă cineva are nevoie de ajutor. Evident, în apartament era o persoană care inclusiv se afla sub dărâmături, dar una nu a fost găsită inițial și aceasta a fost găsită în afara blocului și de aici am dedus că a fost proiectată din apartament.

Din ce vedem acum, imaginea e destul de gravă, pereții din fața și spatele blocului acestui apartament sunt pulverizați, explozia a fost foarte puternică, în toată cariera mea nu am văzut o astfel de explozie. Și blocurile de lângă au fost afectate, inclusiv mașinile din parcare”,a declarat purtătorul de cuvânt ISU Suceava, Alin Găleată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE