Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara, după degajarea de fum de la un aparat RMN

Publicat de: Mirabela Vasile

Incident la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara. ISU Timiș a activat, sâmbătă, planul roșu de intervenție, în urma unei degajări de fum de la un aparat RMN.

UPDATE: Reprezentanții ISU Timiș au dezactivat planul roșu de intervenție în jurul orei 8:30. După efectuarea de cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că ceea ce păreau a fi degajări mari de fum erau de fapt evacuări de heliu, provenit de la instalația de răcire a unui aparat RMN, situat la parterul clădirii.

Știrea inițială

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că au fost evacuaţi aproximativ 46 de copii şi 42 de adulţi, care au fost relocaţi într-o altă clădire.

„Am fost solicitaţi să intervenim în urma unei degajări de fum la Spitalul "Louis Ţurcanu", secţia Pediatrie. În urma recunoaşterii, fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul clădirii; nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum. Începând cu ora 7,45 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale. Misiunea este în dinamică”, a afirmat Elena Megherea.

La locul incidentului au fost trimise forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, trei autospeciale de stingere, câte două autoscări mecanice, autospeciale de transport personal şi victime multiple, două ambulanţe SMURD, cu 28 de subofiţeri.

„Din fericire nicio persoană nu a necesitat îngrijire medicală. În urma efectuării anchetei, pompierii au descoperit degajări de heliu de la sistemul de răcire al unui aparat RMN. Incendiul nu a fost cu flacără, au fost doar degajări de fum. Din primele informații, aparatul nu a fost pus în funcțiune. În acest moment nu putem să vă dăm mai multe informație”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Zorița Mircov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE