Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei persoane au fost rănite în urma unei explozii la Șantierul Naval Midia. Au fost demarate cercetări privind cauzele incidentului

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la o navă aflată în Șantierul Midia. Din primele informații, trei oameni au fost răniți.

Incidentul s-a petrecut la o navă care se afla în reparații la Șantierul Naval Midia. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", în timpul efectuării reparaţiilor la o navă, în urma unor acumulări de gaze s-a produs o explozie.

07/04/2023 , 13:03

Au fost demarate cercetări privind cauzele exploziei din Șantierul Naval Midia

Autoritatea Navală Română (ANR) a informat, vineri, în urma exploziei din Şantierul Naval Midia, că au fost demarate cercetări privind cauzele producerii deflagraţiei, menţionând totodată că nu au fost constatate urme de poluare a apei, potrivit Agerpres.

Potrivit ANR, ofiţerii de căpitănie din cadrul Serviciului Siguranţa Navigaţiei -Zona Midia au fost alertaţi la ora 9.02 cu privire la explozia ce a avut loc la nava aflată la grinda docului nr. 2, pe partea de vest. În momentul deflagraţiei aveau loc lucrări de reparaţii în sala maşini, în zona motorului principal.

"Din fericire explozia nu a fost urmată de un incendiu şi nu există nici urme de poluare. Au fost demarate cercetările pentru a se stabili cauzele producerii exploziei", se arată într-un comunicat de presă transmis de ANR.

Explozia s-ar fi produs la motorul termic și trei dintre muncitorii care lucrau acolo au fost răniți. Aceștia prezintă arsuri și li se acordă primul ajutor de către echipajele de SMURD care au ajuns la fața locului, ca apoi să poată fi transportați la Spitalul Județean din Constanța.

În Șantierul Naval Midia vor sosi și inspectorii de la ITM, dar și alte autorități care vor cerceta nava pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. La fața locului sunt și echipaje de pompieri. Nava nu este sub pavilion românesc. Din informațiile disponibile, acest incendiu nu s-a extins.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE