Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nvidia a atins o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari pe fondul boom-ului inteligenței artificiale

Nvidia a avut miercuri o creștere de 5% a acțiunilor, valoarea de piață a companiei depășind astfel 3.000 de miliarde de dolari, pe fondul boom-ului inteligenței artificiale. Nvidia a depășit astfel Apple pentru a deveni a doua cea mai mare companie publică, după Microsoft, potrivit cnbc.com.

Nvidia a avut o creștere de peste 3.224% pe parcursul ultimilor cinci ani. Compania își va diviza acțiunile în proporție de 10 la 1 la sfârșitul acestei luni.

Apple a fost prima companie americană care a atins o capitalizare bursieră de 3 trilioane de dolari în ianuarie 2022. Microsoft a atins o valoare de piață de 3.000 de miliarde de dolari în ianuarie 2024. Nvidia, care a fost fondată în 1993, a depășit valoarea de 2.000 de miliarde de miliarde de dolari în februarie, iar de acolo au fost necesare doar aproximativ trei luni pentru ca aceasta să treacă de 3.000 de miliarde de dolari.

De asemenea, Nvidia a depășit așteptările Wall Street în ceea ce privește vânzările și câștigurile și a declarat că va raporta venituri de aproximativ 28 de miliarde de dolari în trimestrul curent.

Creșterea Nvidia din ultimii ani a fost alimentată de cererea mare de cipuri, produse de companie. Acestea sunt folosite pentru a dezvolta și implementa modele de inteligență artificială, precum cele folosite pentru ChatGPT, de la OpenAI.

Companii precum Google, Microsoft, Meta, Amazon și OpenAI cumpără procesoare Nvidia în valoare de miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE