Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua Zeelandă a decis să instaleze „pereți marini”. Cum se pregătește țara de schimbările climatice

Guvernul Noii Zeelande a anunțat un prim plan de adaptare la schimbările climatice, care include posibilitatea de a muta unele comunități pe terenuri mai înalte. Acest lucru ar fi necesar din cauza riscului de creștere a nivelului mărilor, dar și al inundațiilor produse de râuri.

Guvernul anunță instalarea de „pereți marini”

Mutarea locuitorilor din zonele de litoral nu este însă prima soluție. Guvernul anunță instalarea de așa-numiți „pereți marini”, care să protejeze anumite comunități sau ridicarea actualelor locuințe pe piloni.

James Shaw, ministrul Schimbărilor Climatice din Noua Zeelandă: „În jurul zonelor de coastă din Noua Zeelandă credem că există aproximativ 70.000 de case. Vorbim doar despre zone de coastă. Nu avem date la fel de clare despre zonele inundabile de lângă râuri și, de fapt, avem un risc de inundații în zonele aluvionare, care este, de fapt, mai mare decât pericolul din zonele de coastă, deci este un număr semnificativ, evident, și nu se limitează doar la case. Există fel de fel de ferme, există proprietăți comerciale, există infrastructură publică, indiferent dacă este deținută de autoritățile locale sau de administrația centrală, așadar este un risc semnificativ cu care ne confruntăm.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE