Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nouă derogare pentru fermierii europeni. Ei pot lăsa nelucrată o parte din fermă fără a fi penalizați de la plata subvențiilor

Fermierii europeni nu mai sunt obligați în acest an să renunțe la culturi pe o parte din terenuri. Măsura a fost cerută de unii fermieri în timpul demonstrațiilor ample care au izbucnit în mai multe țări europene.

Derogarea a fost publicată în jurnalul oficial al Uniunii Europene și prevede că fermierii pot primi în totalitate banii care li se cuvin sub formă de subvenții, fără penalizări.

Conform planului inițial, fermierii erau obligați să lase cel puțin 4% din terenul arabil pârloagă sau sub formă de zone neproductive.

Acestea înseamnă garduri vii, plantații sau iazuri.

Acum, după modificare, în acest procent pot fi incluse culturile intermediare sau fixatoare de azot, dar fără utilizarea produselor de protecție a plantelor.

”Numai dacă fermierii noștri pot locui în afara terenurilor lor, vor investi în viitor. Și numai dacă ne îndeplinim împreună obiectivele climatice și de mediu, fermierii vor putea continua să trăiască. Fermierii noștri sunt pe deplin conștienți de acest lucru.

Această măsură oferă flexibilitate fermierilor, continuând, în același timp, să îi recompenseze pentru activitatea lor crucială de stimulare a securității alimentare și a durabilității în UE.

Vom prezenta în curând mai multe propuneri pentru a contribui la atenuarea presiunii cu care se confruntă fermierii noștri.”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE