Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou film biografic despre Amy Winehouse. Actrița Marisa Abela va juca rolul principal în pelicula intitulată „Back to Black"

Actriţa britanică Marisa Abela va juca rolul lui Amy Winehouse într-un film biografic despre viaţa regretatei cântăreţe, a anunțat companie de producţia a peliculei.

Într-o primă fotografie publicată de producătorii filmului, Marisa Abela reconstruiește o imagine familiară a regretatei cântărețe și compozitoare Amy Winehouse: cu părul negru bufant, piercing-uri și tatuaje. Pelicula intitulată „Back to Black" se va concentra pe anii petrecuţi de Amy Winehouse la Londra şi pe drumul ei către faimă.

Actriţa Marisa Abela, cea care va juca rolul regretatei cântărețe, are 26 de ani și este cunoscută, în special, pentru rolul din serialul de televiziune „Industry".

Abela a împărtășit vineri, 13 ianuarie, pe Instagram un omagiu adus lui Amy Winehouse, postând o fotografie cu ea lângă o pictură murală.

"Asta este pentru Londra. Deoarece Camden Town nu arde", a scris ea, făcând referire la discursul lui Winehouse de la Grammy 2008, când a câștigat premiul pentru înregistrarea anului pentru piesa "Rehab". Abela a adăugat: "Te iubesc, Amy."

Filmul va fi regizat de Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey, Nowhere Boy), iar scenarist este Matt Greenhalgh, alături de care a lucrat pentru producția filmului Nowhere Boy.

Cu ajutorul caselor de discuri Universal Music Group și Sony Music Publishing, filmul va include câteva dintre cele mai cunoscute single-uri ale artistei britanice.

"Legătura mea cu Amy a început atunci când am părăsit colegiul și îmi petreceam timpul în cartierul londonez Camden, un cartier divers din punct de vedere creativ. Am obținut un loc de muncă la legendarul Koko Club. Câțiva ani mai târziu, Amy a scris cântecele ei de o sinceritate sfâșietoare în timp ce locuia în Camden. Ca și în cazul meu, a devenit parte din ADN-ul ei. Am văzut-o pentru prima dată cântând la un concurs de talente la Ronnie Scott's Jazz Club din Soho și a fost imediat evident că nu era doar "talentată", era genială", a declarat Taylor-Johnson, în vârstă de 55 de ani, într-un comunicat.

"Sunt pe deplin conștientă de responsabilitate și, împreună cu Matt Greenhalgh, voi crea un film pe care îl vom iubi cu toții și îl vom prețui pentru totdeauna. La fel cum o iubim pe Amy", a mai spus ea.

Filmările pentru "Back to Black" sunt programate să înceapă luni, 16 ianuarie, la Londra. Nu a fost stabilită o dată de lansare pentru film.

Câştigătoare a şase premii Grammy, Amy Winehouse a murit în vara lui 2011, la vârsta de 27 de ani, din cauza intoxicaţiei cu alcool.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE