Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noile uniforme ale polițiștilor, rupte după o lună. Achiziția, anchetată de DNA

Publicat de: Euronews

Achiziția uniformelor pentru poliția locală și națională este anchetată de DNA. Procurorii anticorupție au făcut astăzi percheziții la Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, dar și la Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi.

Sindicatul Europol a tras în ultimul an numeroase semnale de alarmă cu privire la achiziția noilor uniforme. Iar acum, la mai puțin de 2 luni de la primirea echipamentelor, agenții de poliție deja se plâng că pantalonii s-au rupt și jachetele s-au uzat.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: „La o lună jumate, două luni deja de la utilizare o serie de elemente din uniformă au fost degradate din cauza utilizării. Și vorbim aici de pantaloni care s-au rupt la mai puțin de 2 luni de folosire, vorbim de jachete care s-au decolorat sau despre inscripțiile cu poliția care s-au dezlipit de pe noile uniforme.

Abia după aproximativ un an de zile de când s-a deschis subiectul uniformelor de poliție, conducerea Poliției Române ne-a invitat și ne-a prezentat noua uniformă așa cum și-o doresc ei. Și, la momentul respectiv, am văzut niște materiale tehnice care cât de cât se ridicau la nivelul așteptărilor noastre. Față de acele materiale, în comparație cu ceea ce vedem în imagini, în poze, materialele sunt schimbate. Pantalonii au o valoare de aproximativ 500 de lei în fișa de înzestrare, practic toată uniforma este mai scumpă cam de 3 ori față de vechea uniformă.

După 20 de ani de când așteptăm schimbarea uniformei, nu putem să fim de acord și nu o să tolerăm ca cineva să-și bată joc de zeci de milioane de lei pe care, până la urmă, tot polițiștii le plătesc, pentru că este important de precizat că, după primul trimestru al acestui an, polițiștilor li se va sista contravaloarea financiară a normei de echipare, în cuantum de aproximativ 250 de lei, până la concurența sumei de 7.500 de lei, cât costă noile uniforme”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE