Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi norme de poluare pentru vehiculele din UE. Comisia Europeană a propus noi standarde Euro 7

Comisia Europeană vine cu noi standarde Euro 7, pentru a reduce emisiile poluante ale vehiculelor și pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Din 2035 nu se vor mai vinde decât autovehicule electrice, însă până atunci, Bruxellesul își propune să reducă tot mai mult circulația mașinilor care emană dioxid de carbon în atmosferă.

Comisia Europeană propune noi standarde, care vizează reducerea poluării cauzate de vehicule. Sunt criterii mai stricte în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea cu particule fine.

Aceste reguli, numite Euro 7, urmează să intre în vigoare în 202

Aceste reguli, numite Euro 7, urmează să intre în vigoare în 2025, pe o perioadă de 10 ani, pentru că din 2035 vehiculele noi vor fi toate 100% electrice.

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă: „Propunerea noastră va produce o schimbare importantă, deoarece în 2035, datorită Euro 7, emisiile de NOx de la vehiculele ușoare ar trebui reduse cu circa 35%, față de ceea ce avem astăzi, cu Euro 6, iar pentru vehiculele grele, procentul este mai mare de 50%, deci este într-adevăr o schimbare majoră pentru noi toți.”

Producătorii, care fac deja trecerea la 100% electric, denunță constrângerile suplimentare. ONG-urile de mediu cred, dimpotrivă, că Bruxellesul nu merge suficient de departe. Poluarea aerului cauzată de transportul rutier provoacă 70.000 de decese în fiecare an în UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE