Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi lupte între Azerbaidjan și Armenia. Guvernul de la Erevan vrea invocarea unui acord de cooperare cu Rusia

Au fost lansate noi atacuri de Azerbaidjan luni noapte spre mai multe regiuni de la granița de est a Armeniei.

Ministerul Apărării al Armeniei a raportat „atacuri intense” a pozițiilor armenilor din Sotk, Vardenis, Goris, Kapan, Jermuk, Artanish și Ishkhanasar, precum și a infrastructurii civile. Oficialii armeni spun că Azerbaidjanul folosește drone de luptă, artilerie și arme de foc de mare calibru, relatează presa azeră și armeană.

Bombardamentele au avut loc după miezul nopții. Localitățile atacate sunt situate în provinciile Syunik, Gegharkunik și Vayots Dzor de-a lungul graniței de est a Armeniei cu Azerbaidjan.

Azerbaidjanul, care a restabilit controlul deplin asupra teritoriului într-un conflict de șase săptămâni în 2020, a recunoscut victimele în rândul forțelor sale. Armenia nu a menționat pierderile, dar a spus că ciocnirile au persistat peste noapte, potrivit The Guardian.

Guvernul de la Erevan a declarat că va invoca un acord de cooperare cu Rusia și va face apel la un bloc de securitate condus de Rusia, Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, precum și la Consiliul de securitate al ONU, a raportat Interfax.

Premierul armean Nikol Pashinyan i-a chemat pe președintele rus Vladimir Putin, pe președintele francez Emmanuel Macron și pe secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, pentru a discuta despre situație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE