Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Noi discuții cu cancelarul austriac, la Viena, pentru aderarea României la Schengen

Publicat de: Euronews

Mai mulţi eurodeputaţi români participă la reuniunea Partidului Popular European (PPE) pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber.

La reuniune va participa şi cancelarul austriac Karl Nehammer, prilej cu care se va discuta şi chestiunea aderării la Schengen a României, potrivit Agerpres.

România în Schengen, subiect de discuție

Printre eurodeputaţii români care participă la reuniune se află Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului PPE, Rareş Bogdan, şeful delegaţiei României în grupul PPE din Parlamentul European, şi Eugen Tomac.

Cu prilejul reuniunii de la Viena se va discuta şi chestiunea aderării la Schengen a României şi Bulgariei, faţă de care cancelarul austriac Karl Nehammer şi-a exprimat opoziţia în ultimele zile.

Pe site-ul grupului PPE se anunţă o reuniune specială la Viena a conducerii grupului PPE în Parlamentul European, care va dura de miercuri până vineri şi care va fi prezidată de Manfred Weber. La reuniune va participa cancelarul Karl Nehammer şi, ca invitaţi, premierul croat Andrej Plenkovic şi omologul său slovac Eduard Heger.

La reuniune vor mai participa eurodeputata Angelika Winzig, şefa delegaţiei Austriei în grupul PPE din Parlamentul European, şi Othmar Karas, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European. Liderii grupului PPE vor discuta cu politicieni austrieci şi europeni, precum şi cu experţi, despre marile provocări ale momentului, precum rolul Europei într-o lume în schimbare şi migraţie, se menţionează în comunicatul PPE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE