Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi bombardamente în Odesa. Cel puțin 4 oameni au murit și alți 30 au fost răniți în urma atacului cu rachete

Armata rusă a lovit cu rachete orașul ucrainean Odesa de pe coasta Mării Negre. Cel puțin patru oameni au murit, dintre care doi copii. Alte peste 30 de persoane au fost rănite. Și în Harkov, un bărbat a fost rănit în urma bombardamentelor rusești.

La ora locală 18:27, locuitorii au auzit o explozie puternică. Alerta a fost dată cu doar câteva minute înainte de deflagrație, motiv pentru care oamenii care se aflau pe străzi nu au avut suficient timp pentru a se adăposti.

Oleh Kiper, șeful Administrației militare regionale: „Mai mulți copii au fost răniți. O fetiță de cinci ani are vânătăi la piept, este într-o stare de gravitate medie. Iar un adolescent de 16 ani este, de asemenea, într-o stare de gravitate medie. Nu există încă date mai precise”.

O clădire ce aparține unei universități de stat, numită de localnici „Castelul Harry Potter”, a fost lovită de o rachetă și a luat foc. Printre victime este și rectorul instituției de învățământ. În plus, mai multe case, dar și instalații de infrastructură au fost avariate.

Dmitro Pletenciuc, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare: „Verificăm tipul de rachetă, iar specialiștii criminaliști efectuează evaluările în acest scop. Toate serviciile, inclusiv Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență, lucrează în prezent pentru a elimina consecințele atacului cu rachetă”.

Rușii au bombardat, de asemenea, și Harkovul, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Un civil a fost rănit, potrivit guvernatorului regiunii.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Tocmai am primit rapoarte privind situația din Odesa, în urma unui atac cu rachete rusești, și din Harkov, în urma unui atac cu bombe aeriene ghidate rusești. Din nefericire, există victime în Odesa. Transmit condoleanțe familiilor și prietenilor. Multe persoane au fost rănite - tuturor li se acordă ajutor medical”.

Odesa, port vital la Marea Neagră

Odesa, port la Marea Neagră vital pentru exporturile ucrainene, este vizat în mod regulat de atacuri ucigaşe cu rachete şi drone.

Între timp, în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, care este de asemenea frecvent ţinta bombardamentelor, un civil a fost rănit luni într-un atac rusesc, potrivit autorităţilor locale.

Guvernatorul regiunii cu acelaşi nume, Oleg Sinegoubov, a afirmat, tot pe Telegram, că un bărbat de 42 de ani a fost rănit de schije şi explozie într-un "atac cu rachete" rusesc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE