Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi bombardamente ale armatei ruse în apropierea centralei nucleare din Zaporojie

Militarii ruși au atacat în noaptea de duminică spre luni cele trei districte Nikopol, Kryvoriz şi Synelnykiv din apropierea centralei nucleare din Zaporojie, a declarat guvernatorul regional Valentyn Reznichenko, conform The Guardian.

Oficialul ucrainean a afirmat că orașul Nikopol a fost bombardat de trei ori în timpul nopţii. Nu mai puțin de 42 de obuze lansate de armata rusă au căzut în cartierele rezidențiale.

”Două locuințe au fost distruse, iar alte aproape 50 au fost afectate. De asemenea, obuzele au afectat o grădiniță, farmacii, magazine, piețe, un tribunal și o stație de autobuz.

Cinci incendii au izbucnit în urma bombardamentelor, iar aproape 2.000 de persoane au rămas fără electricitate”, a precizat Valentyn Reznichenko, într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram.

De asemenea, în districtul Synelnykiv, o școală, un centru cultural și o fermă ar fi fost distruse în urma atacurilor militarilor ruși.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski își avertizează compatrioții să fie atenți miercuri, de Ziua națională a Ucrainei, când trupele ruse s-ar putea dovedi deosebit de crude. În discursul său, liderul de la Kiev a lăsat însă să se înțeleagă că acum, când aniversează 31 de ani de la desprinderea de Uniunea Sovietică, Ucraina ar putea lua înapoi Crimeea.

Ucraina se pregătește să-și sărbătorească Ziua Independenței pe 24 august, zi în care marchează și șase luni de la începutul invaziei rusești. Dacă în alți ani erau parade militare, acum oamenii pot vedea echipamentul militar rusesc distrus.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia ar putea încerca să facă ceva „deosebit de crud” în acea zi.

”Ar trebui să fim conștienți de faptul că Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de dezgustător și deosebit de violent săptămâna viitoare. Ea este inamicul nostru. Dar Rusia face în mod constant ceva dezgustător și violent în fiecare săptămână din aceste șase luni”, a afirmat Volodimir Zelenski.

În Crimeea, sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră din portul Sevastopol a fost atacat sâmbătă de o dronă, fără a provoca victime, potrivit guvernatorului orașului. Este vorba despre al doilea incident cu dronă la sediul central în trei săptămâni și vine după ce mai multe explozii au avut loc pe un aerodrom rusesc și la un depozit de muniții din peninsulă luna aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE