Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi atacuri în Ucraina. Mai multe drone rusești au provocat daune infrastructurii energetice

Armata aerului ucraineană a anunţat sâmbătă că a doborât nouă din cele 14 drone ruseşti lansate într-un atac în cursul nopţii în sudul şi centrul Ucrainei, şi dintre care unele au provocat daune infrastructurii energetice a oraşului Krivîi Rih, transmit EFE, dpa şi AFP, citate de Agerpres.

15.000 de oameni au rămas fără curent

„În noaptea de 3 februarie 2024, inamicul a atacat cu 14 drone de tip Shahed-136-131 (...) şi cu doua rachete aerine Kh-59 direcţionate din regiunea Belgorod”, au anunţat Forţele Aeriene.

Potrivit acestora, nouă dintre cele 14 drone au fi putut fi distruse în regiunile Dnipropetrovsk, Odesa, Mikolaiv şi Jitomir.

„Aseară, inamicul a direcţionat o parte semnificativă din 'Shahed' împotriva infrastructurii energetice din regiunea Dnipropetrovsk”, a indicat armata aerului.

Drept urmare, o substaţie electrică şi două linii de înaltă tensiune au fost avariate în această regiune, după cum a raportat operatorul electric Ukrenergo pe canalul său Telegram.

Acest lucru a provocat întreruperi de curent care au afectat persoane fizice şi clienţi industriali din oraşul Krivîi Rih, care este ţinta unor astfel de atacuri pentru a doua noapte consecutiv.

Aproximativ 15.000 de oameni au rămas fără curent sâmbătă, a declarat preşedintele Administraţiei Militare Dnipropetrovsk, Serghei Lisak, în timp ce alimentarea cu apa caldă a 43.000 de consumatori a fost, de asemenea, afectată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE