Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan: Primăria Capitalei a început lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare cu fonduri europene

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a început lucrările de reabilitare a acelor 210 km de rețea de termoficare cu fonduri europene, cu un tronson de 6 km, pe bd. 1 Decembrie 1918.

Potrivit contractului, anul acesta încep lucrările la 90 de kilometri de rețea din cei 210 kilometri existenți, termenul limită de finalizare a lurcărilor fiind finalul anului 2024.

Pe de altă parte, Bucureștiul ar putea pierde finanțarea europeană de 260 milioane de euro, din cei 360 milioane, valoarea totală a proiectului, dacă nu termină măcar un tronson până la finalul acestui an.

Valoare totală a lucrărilor este de 360 milioane de euro

”Începem azi, în teren, marile lucrări de termofficare. Este contractul pe fonduri europene pentru reabilitarea a 210 km de rețea.

Este o lucrare cu o valoare totală de 360 milioane de euro din care fonduri europene și contribuția statului - 260 milioane euro - restul fiind contribuția municipalității.

Am încheiat contractul pentru toți cei 210 km, cu 5 firme, în noiembrie 2022, cei 210 km sunt împărțiți în 5 loturi mari, care la rândul lor sunt împărțite în 25 de loturi mai mici, care au dimensiuni între 2-3 km și 10-12 km.

Compania Termoenergetica a studiat care din aceste 25 de loturi sunt mai importante și necesită să fie reabilitate mai repede și a selectat 12 care au o lungime totală de 90 km și pentru aceste 12 loturi intenția este să le terminăm până la final de 2024. Pentru moment s-au semnat ordinele de începere pentru două loturi din cele 12.

Acesta este al doilea și începând de săptămâna viitoare cam pentru două pe săptămână vor fi emise autorizații de construire și apoi ordine de începere la încă două săptămâni”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat dacă va termina măcar unul din cele 12 loturi anul acesta, ca să nu piardă banii europeni, Nicușor Dan a spus că nu.

”Sunt 100% ca se va finaliza până la finalul anului un lot de 2 km din zona de Vest, ca să nu se piardă finanțarea europeană”, a spus Nicușor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE