Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicuşor Dan: Preţul gigacaloriei nu va creşte. Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria

Publicat de: Antonia Ene

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări miercuri că preţul gigacaloriei pentru locuitorii Capitalei nu va creşte şi a precizat că dacă va apărea o diferenţă faţă de iarna trecută, aceasta va fi suportată de Primărie, transmite Agerpres.

„Sunt două preţuri ale gigacaloriei. Unul este preţul total, care înseamnă producţie, transport, distribuţie. Acest preţ, în acest moment, este stabilit de ANRE până la 31 octombrie şi începând de la 1 noiembrie o să fie anunţat de ANRE cu câteva zile înainte, deci, la sfârşit de octombrie, o să avem preţul total iarna asta până la sfârşit de martie. În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureştenii plătesc 350, Primăria 510, preţul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureştenii să nu se aştepte la creşteri în ceea ce priveşte partea pe care o plătesc ei. Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria”, a afirmat Nicuşor Dan, care a verificat stadiul lucrărilor în Prelungirea Ghencea.

Care este stadiul lucrărilor la sistemul de termoficare

Nicușor Dan a adăugat că Termoenergetica a făcut lucrări pe diferite lungimi ale sistemului de termoficare.

„S-au depus ofertele, s-a făcut evaluarea şi s-a terminat procedura de evaluare a ofertelor şi s-au atribuit cei 210 de kilometri pe bani europeni, 200 de milioane de euro. Acest contract presupune proiectare şi execuţie. Am avut chiar ieri o şedinţă tehnică cu firmele care au câştigat ca să agreăm care sunt primele tronsoane pe care începe proiectarea şi pe care din primăvară vor demara lucrările. În ceea ce priveşte celelalte patru şantiere pe care le-a avut Municipalitatea anul acesta, în Ferentari suntem la nouă kilometri, în lucrarea care este Mihalache, Victoriei, Amzei suntem la 1,5 kilometri, în zona Orăşelului Copiilor, Olteniţei suntem la 2 kilometri şi în zona Pantelimon la 2 kilometri şi, în afară de asta, sunt lucrări pe care Termoenergetica le-a făcut pe diferite lungimi - 20, 100, 150 de metri - şi care însumează undeva spre 10 kilometri”, a spus Nicuşor Dan cu prilejul unei conferinţe de presă din cadrul verificării stadiului lucrărilor în Prelungirea Ghencea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE