Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan anunță când va fi gata evidența clădirilor ce trebuie consolidate în București

Primarul general Nicușor Dan a declarat sâmbătă că până la sfârșitul anului speră că va avea evidența clădirilor care trebuie consolidate în București.

Edilul Capitalei a explicat ce măsuri iau autoritățile în legătură cu imobilele ce necesită lucrări de consolidare.

"Noi nu am reuşit să facem nici măcar evidenţa a ce este de consolidat. Există un proiect foarte interesant al Ministerului Dezvoltării, aşa-numita inspecţie vizuală, (...) astfel încât, pe baza unui chestionar relativ simplu, (...) să avem imaginile de ansamblu ale Bucureştiului. Deci, la sfârşitul anului, eu sper să avem această imagine", a spus Nicuşor Dan, într-o emisiune la Prima TV, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan, despre consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală cu ajutorul PNRR: ”În sfârşit avem bani”

Întrebat dacă Primăria Capitalei are o listă cu imobilele cu risc seismic, Nicușor Dan a explicat că există o listă oficială pe care sunt aproape 380 de clădiri cu gradul întâi de risc seismic şi aproximativ 440 cu gradul doi de risc seismic. De asemenea, primarul general al Capitalei a evidențiat că mai sunt de la nivelul anului 2000 circa 1.200 de clădiri în clasa urgenţă.

"În plus, în sfârşit avem bani, în sensul că din PNRR am primit 50 de milioane de euro şi am mai depus proiecte de vreo 120 de milioane de euro la Fondul naţional pentru consolidare. (...) Dorim să începem consolidarea anul acesta spre 20 (de clădiri - n.r.), dacă socotim şi anul viitor 100", a afirmat Nicuşor Dan, conform sursei citate.

Câte clădiri s-au consolidat în București în ultimii 30 de ani

Potrivit edilului general, în Bucureşti, în 30 de ani, s-au consolidat circa 100 de clădiri, din care 30 - statul şi restul - privaţii.

Nicuşor Dan a anunţat că sunt aproximativ 10.000 de clădiri în Bucureşti care s-ar încadra în metodologia de evaluare preliminară realizată de Ministerul Dezvoltării.

”Asta nu înseamnă că toate sunt în risc seismic, dar sunt toate cele la care noi trebuie să ne uităm", a adăugat Nicuşor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE