Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă susține aderarea Suediei și Finlandei la NATO. „Am ratificat protocolul de la începutul procesului”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România a susținut încă de la început demersurile prin care Suedia și Finlanda să devină membre ale NATO, amintind că țara noastră a ratificat protocolul de la inițierea procesului de aderare.

Șeful Executivului s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Nicolae Ciucă a subliniat că, dacă este necesar, România este deschisă să se implice în discuțiile cu Ungaria privind susținerea aderării Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

„România a înţeles încă de la început relevanţa ca Suedia şi Finlanda să devină membre ale Alianţei şi a apreciat de la început capabilităţile pe care le aduc cele două ţări Alianţei, aşa că noi am ratificat protocolul de la începutul procesului", a afirmat Nicolae Ciucă, în conferinţa de presă comună susţinută cu secretarul general al NATO, potrivit Agerpres.

De altfel, Nicolae Ciucă a precizat că nu a discutat în mod special cu oficialii de la Budapesta pentru a clarifica cum susțin această decizie.

„Dar noi mereu discutăm cu secretarul general al NATO şi cu aliaţii noştri şi, dacă este necesar, noi suntem deschişi de a face parte din acest proces", a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE