Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, prudent după creșterea economică în vreme de criză. ”Au fost măsuri și eforturi pe care le-am resimțit cu toții”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, România a înregistrat o creștere economică în al doilea trimestru, însă acest lucru a fost posibil datorită măsurilor și eforturilor ”pe care le-am resimțit cu toții, atât instituțiile statului, cât și populația”.

Șeful Executivului a reamintit faptul că rectificarea bugetară este una pozitivă, fiind vorba despre o creștere de aproape 30 de miliarde de lei la buget.

”Rectificarea bugetară este una pozitivă, bazându-se pe o majorare a PIB. Discutăm de o creștere de aproximativ 30 de miliarde de lei la bugetul consolidat.

De asemenea, avem și cifrele furnizate de INS pe primele șase luni care vin să confirme că măsurile pe care Guvernul le-a luat au reușit să genereze o creștere a economiei românești în pofida crizelor pe care le traversăm și a cheltuielilor neprevăzute generate atât de criza energetică, cât și cea de securitate de la granițele țării noastre.

Din datele de la INS putem să observăm o creștere pe al doilea trimestru cu 5,3% față de perioada similară a anului 2021 și în prima jumătate avem o creștere de 5,8% față de primul semestru al anului 2021”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Nicolae Ciucă cere măsuri de sprijin. ”Economia trebuie să funcționeze”

”Vreau să fiu cât se poate de clar. Sunt date care ne determină să rămânem ancorați la realitate și nu ne dau voie să ieșim din aceste limite pe care ni le-am impus și care ne sunt impuse de situația deosebit de complexă și de complicată pe care o traversăm.

Au fost măsuri și eforturi pe care le-am resimțit cu toții, atât instituțiile statului, cât și populația. Avem datoria în continuare să identificăm și să lucrăm pe soluții care să continue să asigure măsuri de sprijin pentru populație, economie. Economia trebuie să funcționeze.

Au fost asigurare fonduri suplimentare la Ministerul Sănătății. Sănătatea reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Am alocat fonduri suplimentare care au vizat toate proiectele de modernizare și de susținere a serviciilor medicale, coroborare cu proiectele pe care le avem în derulare din fonduri europene”, a mai precizat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE