Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: „Nu identificăm riscul ca România să rămână fără energie. Trebuie să fim pregătiți, să avem inclusiv un scenariu negru”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că autoritățile încep pregătirile pentru iarnă încă din luna septembrie și a dat asigurări că nu există riscuri ca România să rămână fără energie.

Șeful Executivului a explicat că urmează ca în comandantul de iarnă să fie discutate încă de la începutul lunii septembrie măsurile necesare astfel încât țara noastră să aibă resurse de energie.

„Pentru prima dată, la începutul lunii septembrie avem acest plan. El de regulă se întocmea în noiembrie și reușim astfel să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energetic românesc și împreună cu cei care au participat la întocmirea planului să identificăm și soluțiile astfel încât România să nu rămână fără energie.

Din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie. Sigur, trebuie să fim pregătiți, să avem ipoteze și scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple și atunci la comandamentul de săptămâna viitoare tocmai aceste ipoteze și scenarii le vom discuta și vom stabili ce facem de făcut.

Există de asemenea o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care au ca prim obiectiv să menținem aprovizionarea cu energie electrică a cetățenilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE