Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă cere explicații în scandalul Blue Air. ”Cei care au greșit trebuie să plătească”

Scandalul Blue Air continuă. Premierul Nicolae Ciucă a confirmat vineri, că a trimis Corpul de control la Administraţia Fondului de Mediu pentru a afla dacă decizia de a bloca conturile companiei aeriene a fost una legală.

Nicolae Ciucă a mai declarat că cei responsabili pentru situația dramatică din aeroporturi vor fi trași la răspundere.

”Chiar de a doua zi după ce Blue Air a oprit zborurile, am desemnat Corpul de Control să execute o misiune de verificare și în urma primul raport, am aprobat de asemenea ca această activitate să continue și să poată să identifice toate cauzele care au provocat această situație”, a declarat șeful Executivului.

Nicolae Ciucă, despre românii afectați de scandalul Blue Air. ”Ne asigurăm că cetățenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului”

Întrebat dacă există suspiciuni că au fost blocate conturile Blue Air fără a avea o posibilitatea legală, Ciucă a cerut Corpului de Control să identifice adevăratele cauze care au dus la declanșarea crizei.

”Există și astfel de suspiciuni, motiv pentru care Corpul de Control va identifica care au fost adevăratele cauze și exact cum am menționat încă de la început, pe de o parte ne asigurăm că cetățenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului atunci când se găsesc în fața unor astfel de situații, iar, pe de altă parte, cei care au greșit trebuie să plătească pentru ce au făcut”, a adăugat Ciucă.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, ar fi spus că decizia de blocare a conturilor a aparţinut unui funcţionar.

De asemenea, ar fi afirmat că nu a ştiut de această decizie şi că fuseseră trimise către Blue Air mai multe somaţii de plată, la care nu a fost primit niciun răspuns.

Mai multe curse TAROM au preluat, în ultimele zile, pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air, care a suspendat cursele aeriene, săptămâna trecută, după ce autorităţile au blocat conturile companiei, din cauza datoriilor pe care aceasta le are.

Blue Air a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că va rambursa banii călătorilor cu zboruri anulate doar în cazul în care compania va fi cumpărată de alți acționari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE