Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: Avem suficient grâu. Nu există motive de îngrijorare nici pentru porumb și floarea soarelui

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că există suficient grâu pentru consumul intern, dar și pentru export, chiar dacă România se confruntă cu secetă.

Oficialul a declarat că nu există motive de îngrijorare nici pentru culturile de porumb și floarea soarelui. El a dat asigurări că sunt cantități suficiente pentru a asigura hrana.

"Culturile de toamnă se recoltează acum şi analiza pe care o avem, din cifrele pe care le-am primit rezultă foarte clar că avem suficient grâu pentru consum propriu, avem suficient grâu pentru însămânţat, avem suficient grâu pentru celelalte nevoi şi activităţi şi unde se foloseşte şi avem grâu şi pentru a exporta", a afirmat Ciucă la o conferinţă de presă, organizată după vizita la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea.

Acesta a precizat că sunt cantităţi suficiente şi de porumb, şi floarea soarelui, informează Agerpres.

"În ceea ce priveşte cultura porumbului şi cultura de floarea soarelui, nu există motive de îngrijorare pentru că există, în baza datelor statistice, cantităţi suficiente astfel încât să putem să avem asigurată hrana. Este în sarcina fiecărui guvern să se preocupe de asigurarea hranei, căldurii şi a energiei pe timp de iarnă pentru cetăţenii ţării şi asta facem în momentul de faţă", a subliniat premierul. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE