Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NEWS ALERT: Sorin Oprescu va fi eliberat pe cauțiune. Fostul primar poate să rămână în Grecia

Fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în Grecia, arată decizia unei instanțe din Atena. El va fi eliberat pe cauțiune, contra sumei de 5.000 de euro.

Potrivit deciziei judecătorești, acesta trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de Poliție din capitala elenă.

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Decizia judecătorilor este definitivă.

Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa (fost director al Administraţiei Cimitirelor), bani care ar proveni din acte de corupţie.

După condamnare, Sorin Oprescu a fost dat în urmărire, pentru că nu a fost găsit la domiciliu de polițiști, pentru a fi încarcerat. Oprescu a fost prins în Grecia, pe 17 mai. Autoritățile elene l-au găsit la o adresă din Glyfada, o suburbie cu deschidere la mare a Atenei, frecventată de magnații greci, dar și de politicienii, și oamenii de afaceri străini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE