Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nevoie de donatori de sânge, în București. Cei care donează primesc tichete de masă

Spitalele din București primesc lunar sânge din alte județe, pentru că donatorii sunt prea puțini. 4.500 de oameni vin în fiecare lună la centrele de transfuzii din Capitală, însă ar fi nevoie de cel puțin 7.000 de donatori pentru a acoperi necesarul de sânge.

„Noi nu acoperim singuri nevoia de sânge din spitale. De regulă, apelăm la centrele din jur. Uneori, cam la două săptămâni, facem un tur de jumătate de țară și centrele care au cerere mai mică și care au stoc pe un anumit component sau pe o anumită grupă ne dau și nouă, astfel încât să putem să asigurăm spitalele cu sânge”, a transmis Dr. Doina Goșa, Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Mulți donatori trec pragul centrului de transfuzie atunci când au persoane apropiate în situații critice.

Primarul Capitalei îndeamnă cetățenii să doneze sânge

„Donarea de sânge este un gest care poate să facă diferența între viață și moarte. Înțeleg că necesarul pentru București ar fi cam de 7.000 de donații pe lună, iar noi suntem acum la 4.000 - 4.500, în funcție de lună”, a spus Nicușor Dan.

De acum încolo, valoarea tichetelor de masă pentru donatori, 70 de lei, va fi încărcată pe un card, pe care românii îl pot ridica de la centrul de transfuzie.

Cei care au donat din aprilie până în prezent, dar și-au luat voucherele, vor primi sumele retroactiv. Pentru a lua cardul, românii trebuie să prezinte buletinul și carnetul de donator.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE