Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NATO şi Kievul au discutat necesităţile şi planurile de reconstrucţie ale Ucrainei

Publicat de: Euronews

NATO şi Ucraina au discutat joi despre nevoile şi planurile de reconstrucţie ale fostei republici sovietice, în timp ce Kievul continuă să se apere împotriva invaziei ruseşti, transmite agenţia EFE.

Discuţia s-a desfăşurat în cadrul unei reuniuni virtuale a Comisiei NATO-Ucraina, la care au luat cuvântul prim-vicepremierul Ucrainei, Iulia Sviridenko, şi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Alianţa a precizat într-un comunicat că participanţii la reuniune au discutat despre "necesităţile şi planurile de reconstrucţie ale Ucrainei într-o etapă critică a luptei" ţării împotriva "invaziei în toată regula a Rusiei" şi în perspectiva summitului liderilor NATO de la Vilnius din 11-12 iulie.

Potrivit comunicatului de presă, Geoană a reamintit în cadrul reuniunii virtuale "sprijinul semnificativ acordat de aliaţii NATO Ucrainei, atât la nivel bilateral, cât şi multilateral", şi a subliniat angajamentul organizaţiei transatlantice de a sprijini Kievul "atât timp cât va fi necesar".

Alianţa a adăugat că Geoană "a subliniat rolul activ al NATO în sprijinirea Ucrainei în tranziţia de la echipamentele şi doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO şi în creşterea interoperabilităţii cu NATO, precum şi în susţinerea Ucrainei pentru a face faţă consecinţelor fizice şi sociale ale războiului".

"În cadrul Pachetului cuprinzător de asistenţă convenit la summitul de la Madrid de anul trecut, NATO este deja activă în domenii precum reabilitarea psihologică şi reforma sistemului de achiziţii în domeniul apărării, precum şi în proiecte de deminare umanitară", a precizat organizaţia transatlantică.

Aceasta a adăugat că secretarul general adjunct a afirmat că reuniunea de joi "va ajuta NATO să alinieze şi mai mult sprijinul practic la necesităţile Ucrainei".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE