Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motivul pentru care ar trebui să dezactivezi Wi-Fi-ul de pe telefon atunci când ești plecat de acasă

Toate smartphone-urile fie că sunt Android sau iPhone integrează funcționalitatea de conectare wi-fi, pe care o folosim de obicei pentru a ne conecta la internet prin intermediul rețelelor wireless disponibile de la routerul de acasă sau de la serviciu.

Cu toate acestea, mulți utilizatori nu țin cont de faptul că a o lăsa activată tot timpul implică anumite riscuri, mai ales atunci când ne aflăm pe stradă.

Deși Wifi este dezactivat în mod implicit, odată ce îl activați, acesta va căuta o rețea la care se poate conecta. Din acest motiv, este important să ne amintim de importanța dezactivării conexiunii acestuia atunci când nu îl folosim și ne aflăm pe stradă pentru a evita riscurile și a garanta o utilizare sigură și eficientă a dispozitivelor noastre mobile.

Economisirea bateriei

Atunci când conexiunea Wi-Fi a telefonului dvs. este activată, dispozitivul dvs. va căuta în mod constant rețelele wireless disponibile, consumând inutil energia bateriei. Dezactivarea acestei conexiuni pe telefon în timp ce sunteți plecat de acasă poate ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Protecția confidențialității

Dacă este activată conexiunea WiFi, dispozitivul se poate conecta automat la rețele nesecurizate și poate pune în pericol confidențialitatea și securitatea datelor personale ale utilizatorului. Prin dezactivarea Wi-Fi, reduceți riscul de conectare la aceste servere de internet.

Protecția împotriva atacurilor informatice

Rețelele Wi-Fi publice și deschise sunt o țintă obișnuită pentru infractorii cibernetici. Dezactivarea acestei conexiuni telefonice atunci când plecați de acasă reduce expunerea dispozitivului la potențiale atacuri, potrivit eseuro.com.

Economisirea datelor mobile

În cazul în care conexiunea WiFi este activată, dispozitivul dvs. poate descărca și actualiza automat aplicații, ceea ce consumă date mobile. Prin dezactivarea rețelei Wi-Fi se evită consumul inutil de date mobile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE