Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motivul neașteptat pentru care premierul Spaniei a decis să renunțe la cravată

Premierul spaniol, Pedro Sánchez, a apărut la o conferință de presă fără cravată și a transmis că este o măsură de economisire a energiei.

Premierul le-a cerut și altor oficiali să renunțe la cravată

Sánchez le-a cerut și altor oficiali guvernamentali, dar și angajaților din sectorul privat, să renunțe la acest accesoriu vestimentar, când nu este necesar. În acest fel, spune premierul Spaniei, vor reduce costurile cu energia. Explicația ar fi că, fără cravată, spaniolilor nu le va mai fi așa de cald și vor folosi aparatele de aer condiţionat la o intensitate ceva mai mică.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: „Mi-ar plăcea să observați că nu port cravată. Asta înseamnă că toți putem să facem economie din punctul de vedere al energiei. Le-am cerut miniștrilor și funcționarilor publici, și aș dori să cer acest lucru și sectorului privat, dacă nu au făcut-o deja, dacă nu este necesar, nu folosiți cravată! Astfel vom economisi energie care este atât de necesară în țara noastră.”

Spania a fost înăbușită de temperaturi și de peste 40 de grade Celsius

Guvernul de la Madrid a îndemnat oamenii să nu folosească în exces sistemele de aer condiționat, în încercarea de a reduce cheltuielile cu electricitatea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE