Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moș Crăciun se pregătește să plece de la Polul Nord. Călătoria în jurul lumii, urmărită cu ajutorul forțelor aeriene americane

În timp ce copiii din lumea întreagă așteaptă cu nerăbdare venirea lui Moș Crăciun, forțele aeriene americane sunt gata să monitorizeze călătoria lui Santa, cu ajutorul tehnologiei moderne. Traseul va putea fi urmărit în timp real și de publicul larg, cu ajutorul unei platforme online.

Mai este puțin și Moș Crăciun va pleca de la Polul Nord în călătoria sa anuală, în jurul globului. Înarmați cu radare, sateliți, sensori și aeronave, militarii Comandamentului de Apărare Aeriană din Colorado sunt cu ochii pe Santa Claus și sania sa trasă de reni.

”Noi,la Comandamentul de apărare aeriană nord-americană, putem folosi tehnologia, aceeași tehnologie pe care o folosim zilnic pentru apărarea spațiului nord-american, pentru a-l urmări pe Santa, în ajunul Crăciunului. Totul începe cu sistemul nostru de avertizare din Nord. De îndată ce Santa pleacă de la Polul Nord, radarele noastre îl detectează imediat.”, a declarat Elizabeth Mathias, director relații publice, forțele aeriene SUA.

Anul acesta, Moșul ar putea recurge la inteligența artificială

Potrivit serviciilor de informații ale armatei americane, Moș Crăciun s-ar putea să dețină câteva secrete clasificate în privința tehnologiei performante pe care o folosește.

Militarii vor monitoriza fiecare mișcare. Informațiile vor fi accesibile și publicului larg. Au fost lansate un website special, dar și aplicații, unde doritorii pot accesa și filme, cărți sau muzică.

Armata americană este în contact cu Moș Crăciun din 1955. O fetiță a sunat din greșeală la forțele aeriene din Colorado, crezând că-l sună pe Santa.

Colonelul Harry ȘUP, care era de serviciu, a intrat imediat în rolul moșului și a asigurat-o pe micuță că dorințele ei vor fi împlinite. Așa s-a născut ideea de a deschide un centru de comandă, unde copiii pot suna pentru a afla unde este Santa și cât mai are până ajunge la ei. Peste 1.000 de voluntari vor fi pe recepție în acest an, pentru a le răspunde celor mici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE