Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Monica Macovei a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Monica Macovei a primit șase luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul în câte a fost implicată în 2022 pe DN 39 Mangalia. Decizia nu este definitivă.

“În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia. 

Monica Macovei trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Aceasta să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. 

Totodată, Monica Macovei este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti.

Judecătoria Mangalia a mai decis ca Monica Macovei să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 10.000 de lei.Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.   

Macovei, trimisă în judecată în 2023

Monica Macovei a fost trimisă în judecată, în septembrie 2023, pentru vătămare corporală din culpă, după ce a fost implicată într-un accident rutier produs în apropierea municipiului Mangalia şi soldat cu rănirea unui motociclist.

"În fapt, s-a reţinut că la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia şi, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 - 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie", se arată într-un comunicat transmis anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Mesajul Monicăi Macovei, după accident

La acel moment, Macovei a anunțat pe pagina personală de Facebook incidentul și a justificat situația.
"Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de şoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea şi nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a maşinii, moment în care airbags s-au declanşat, cauciucul din stânga faţă s-a spart. Nu am pierdut controlul maşinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga faţă, maşina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetaţie. Sper ca motociclistul să îşi revină, de câteva ore încerc să obţin informaţii despre starea lui", a scris Macovei pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că un accident rutier în care au fost implicate un motociclist şi un autoturism s-a produs, sâmbătă după-amiază pe DN 39, în zona localităţii Mangalia.

"În urma impactului a rezultat rănirea gravă a motociclistului", a transmis sursa citată. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE