Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motociclistul rănit în accidentul în care a fost implicată Monica Macovei este conștient și în stare stabilă

Motociclistul rănit în accidentul în care a fost implicată și Monica Macovei este conștient, în stare stabilă, după ce a fost operat de urgență, transmit medicii. El rămâne internat în secția de terapie intensivă.

Fosta ministră a Justiției susține că victima, fost angajat al ministerului de Interne, a intrat cu motocicleta în plin în aripa stângă a mașinii pe care o conducea regulamentar. Monica Macovei nu consumase alcool înainte să urce la volan, spun polițiștii care i-au deschis un dosar penal.

În impacul puternic, motociclistul de 56 de ani a fost aruncat câțiva metri pe șosea. Ajunși la locul accidentului, medicii l-au găsit pe bărbat cu răni grave.

Într-o reacție pe Facebook, Monica Macovei mărturisește că a fost câteva ore în stare de șoc. Spune că motociclistul i-ar fi lovit mașina, pe banda ei de mers, moment în care s-ar fi desclanșat airbag-ul.

Ce spun autoritățile

 "A fost găsit un pacient conștient, cu fractură deschisă membru inferior, superior și traumatism toracic. Pacientului i s-a acordat primul ajutor și a fost preluat cu elicopterul SMURD și dus la spitalul județean", spune medicul Claudia Tătărici, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

"Astăzi, la 13.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la un accident rutier între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism condus de o femeie de 63 de ani și o motocicletă condusă de un bărbat de 56 de ani, din care a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului, care a fost transportat la spital. Polițiștii fac cercetări sub infracțiunea de vătămare corporală din culpă", precizează Andreea Iliescu, purtător al IPJ Constanța.

 Monica Macovei a condus Ministerul Justiției între 2004 și 2007. Din 2009 până în 2014 a fost europarlamentar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE