Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Monica Bellucci, distinsă cu trofeul ”Alexandru de Aur” la Festivalul de Film de la Salonic

Monica Bellucci a fost răsplătită cu premiul Alexandru de Aur cu ocazia celei de-a 64-a ediție a Festivalului de Film de la Salonic. Celebra actriță italiană a fost distinsă cu acest trofeu pentru cariera sa de 30 de ani în industria cinematografică, relatează Euronews.com.

Cunoscută pentru interpretările sale din filme precum ”Irreversibil” și "Patimile lui Hristos", Monica Bellucci este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate vedete ale cinematografiei mondiale și invitata oficială a ediției din acest an a Festivalului de Film de la Salonic.

Monica Bellucci, despre Maria Callas: ”Era o divă, avea un talent divin”

De asemenea, în cadrul festivalului a avut loc o proiecție specială a peliculei "Malena", în regia lui Giuseppe Tornatore, în care Monica Bellucci joacă rolul principal. Înainte de proiecție, ea a primit premiul onorific Alexandru de Aur.

”Pentru mine, a fost o experiență extraordinară să fac parte din acest proiect. Iar regizorul a făcut o treabă extraordinară. Înseamnă foarte mult pentru mine să fiu aici, la acest festival extraordinar. Și vă mulțumesc foarte mult pentru acest festival. Am fost emoționată pentru că știți cu toții cât de mult iubesc Grecia. Vin des și sunt recunoscătoare pentru această mare artistă, Maria Callas, pentru că tot spun că ceea ce m-a emoționat este dualitatea Mariei Callas. Era o divă, avea un talent divin și, în același timp, era o femeie cu o inimă simplă”, a declarat Monica Bellucci, conform sursei citate.

Totodată, Bellucci a participat la proiecția filmului Maria Callas: Scrisori și memorii, regizat de Tom Volf și Yannis Dimolitsas, peliculă în care Bellucci joacă rolul principal.

De la o carieră de modeling la o prolifică carieră de actriță, Monica Bellucci (59 de ani) a jucat numeroase genuri de filme, inclusiv comedii, drame și filme istorice. Ea lucrează în continuare în industria modei, fiind model pentru mărci prestigioase precum Dior și Dolce și Gabbana.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE