Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mitică Popescu, „aristocrat” în Giulești. Actorul a susținut o mare parte din viață din tribune echipa Rapid

Marea dragoste a regretatului Mitică Popescu a fost, în afara teatrului, echipa Rapid. Vreme de peste două decenii, actorul a fost membru fondator al Clubului Aristocratic Rapid, care aduna elita susținătorilor din Giulești.

Mitică Popescu a venit prima data în Giulești în 1958 și a devenit de atunci un supporter înfocat al Rapidului. Nu a ratat nici un mare derby, inclusiv meciuri istorice din anii '80, când un Rapid-Progresul aduna 80.000 de spectatori. Ani mai târziu, Mitică Popescu a devenit membru fondator al Clubului Aristocratic Rapid, un club elitist care promovează istoria, tradiția și spiritul Giulestiului. Din club au făcut parte mari artiști precum Florian Pittiș, Dem Rădulescu sau Colea Răutu, iar Mitică Popescu este ultimul dintre acești mari actori care a dispărut. 

Actorul a susținut aproape toată viața din tribune echipa Rapid

Mitică Popescu venea la aproape toate meciurile din Giulești și avea loc rezervat în loja specială a Clubului Aristocratic Rapid. Și-a petrecut, practic, o mare parte din viață, susținându-și echipa preferată în tribunele stadionului Giulești și depănând amintiri despre meciurile Rapidului în compania venerabililor săi colegi din Clubul Aristocratic.

Distincția care l-a bucurat cel mai mult pe Mitică Popescu, pe lângă cele primite pentru cariera sa de actor, a fost titlul de Senator al Clubului Aristocratic.

În această calitate, participa cu drag la întâlnirile regulate ale clubului, în care erau premiați jucătorii și antrenorii Rapidului. La rândul lor, aceștia intenționează să țină un moment de reculegere în memoria artistului.

Mitică Popescu a murit pe 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE