Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Audieri cu scandal în Dosarul Mineriadei. Miron Cozma l-a îmbrâncit și jignit pe președintele AVM: ”Te bat acum”

Update: A fost scandal în fața Parchetului General, unde Miron Cozma a fost audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990. La ieșire, fostul lider al minerilor s-a îmbrâncit și l-a jignit pe Viorel Ene, președintele Asociației Victimelor Mineriadelor (AVM).

”N-am venit cu nimeni, băi, ciolănarule. Nu îți e rușine? Nici nu erau minerii în București, băi, boule. Te-au bătut pe creștet minerii, mincinosule, idiot ordinar. Nu vă e rușine slugile lui Iliescu. Te bat acum”, a declarat Miron Cozma.

Știrea inițială: Miron Cozma a fost chemat luni la audieri în dosarul Mineriadei din iunie 1990. În urmă cu două săptămâni, și fostul șef al SRI a dat declarații.

"Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă. Voi i-aţi omorât pe ăştia în Bucureşti. Voi cu Iliescu. Eu nu am fost în Bucureşti pe 13 iunie. Cine i-a omorât pe ăia în Piaţa Universităţii?

Eu nu am fost în Bucureşti, ce nu pricepi?", i-a certat Miron Cozma pe jurnaliştii prezenţi la Parchet, care l-au întrebat pe fostul lider al minerilor despre implicarea sa în reprimarea demonstranţilor din Bucureşti.

Miron Cozma era lider de sindicat în 1990 și este acuzat că a adus la București minerii care au atacat manifestanții din Piața Universităţii.

Procurorii trebuie să refacă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori au fost anulate în instanţă.

În urmă cu aproape o lună, anchetatorii i-au pus, din nou, sub acuzare pentru infracțiuni contra umanităţii pe cei pe care îi consideră responsabili de atacul sângeros asupra protestatarilor.

Fostul premier, Petre Roman, fostul vicepremier, Gelu Voican Voiculescu, fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, și alții au fost citați atunci la Parchetul General pentru a li se aduce la cunoștință acuzațiile.

În cazul lui Ion Iliescu, procurorii au mers la domiciliul fostului președinte pentru că acesta nu se poate deplasa din cauza vârstei înaintate. Cel mai probabil, anchetatorii vor proceda similar și cu audierea fostului șef de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE