Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Mircea Geoană: Susţinerea războiului din Ucraina nu e o problemă de finanţare, cât de capacitate industrială

Publicat de: Euronews

Mircea Geoană a declarat că în acest moment nu există atât de mult o problemă de finanţare în susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia.

Secretarul general adjunct al NATO e de părere că e mai mult o problemă de capacitate industrială, "în principal în Europa".

"Nu cred că vom avea dificultăţi masive din punct de vedere al finanţării efortului ucrainean (de război - n.r.), care e şi efortul nostru, dar vedem în acest moment un adevărat război industrial în paralel cu cel atât de brutal şi nemilos care se întâmplă în Ucraina de doi ani de zile.

Avem în acest moment nu atât de mult o problemă de finanţare - apar sincope depăşibile - dar avem o problemă de capacitate industrială, în principal în Europa, pentru că de 30 de ani Europa a colectat - noi toţi, inclusiv România - dividendele păcii şi am crezut că după terminarea Războiului Rece lucrurile vor fi liniştite şi calme, iată că nu sunt.

Deci continuăm să mobilizăm aliaţii şi partenerii noştri. (...) Suntem peste 50 de naţiuni care susţinem Ucraina. America este evident piesa centrală, dar ceilalţi aliaţi europeni reprezentăm mai mult de jumătate din sprijinul pentru Ucraina", a declarat Geoană, vineri, la Digi 24.

El a arătat că România ar trebui să profite de această nevoie de armament pentru a-şi revitaliza industria de apărare.

"Deci este mai degrabă în acest moment (...) un război de capacitate industrială, un război de producţie industrială şi sper ca şi România să poată să profite, prin revitalizarea industriei de apărare, de această nevoie de a produce mai multe echipamente militare", a adăugat Mircea Geoană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE