Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: ”Ucraina va izbândi. Moldova are o şansă să evadeze din capcana istoriei”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a exprimat convingerea că Ucraina va ”izbândi” în războiul împotriva Rusiei și că va face parte din familia democrațiilor occidentale. De asemenea, fostul președinte al Senatului consideră că Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din "capcana geografiei şi istoriei de până acum".

Secretarul general adjunct al NATO a evidențiat, însă, că Rusia și-a construit ”sisteme defensive destul de robuste”.

"Suntem convinşi că Ucraina va izbândi în acest efort de a-şi apăra independenţa şi suveranitatea. Există o încleştare extrem de violentă în continuare. Contraofensiva care a început va fi una probabil de durată, nu va fi uşor, pentru că Federaţia Rusă şi-a construit sisteme defensive destul de robuste, dar cu sprijinul nostru şi cu voinţa ucrainenilor de a-şi apăra independenţa şi libertatea sunt convins că Ucraina va izbândi. Suntem absolut convinşi că Ucraina va izbândi în acest război şi că va face parte din familia democraţiilor occidentale," a afirmat Mircea Geoană, la Oradea, potrivit Agerpres.

Mircea Geoană: ”La Londra a avut loc o mare conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei”

Totodată, secretarul general adjunct al NATO a precizat că România și ceilalți 30 de aliați din NATO sunt extrem de uniți în a sprijini Ucraina ”o chestiune moralmente corectă, strategic necesară şi politic indispensabilă”.

”Ieri la Londra a avut loc o mare conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei. (...) Ar fi foarte bine să vorbim cu companiile noastre, cu porturile noastre - România este al cincilea producător de nave din Europa - să încercăm să găsim relaţii şi pe plan de investiţii, de reconstrucţie. Şi mai este un lucru important pentru noi: dacă Ucraina reuşeşte - şi va reuşi - şi Republica Moldova are o şansă mai bună să evadeze din acea capcană a geografiei şi istoriei de până acum," a afirmat Mircea Geoană, conform sursei citate.

Mircea Geoană a susținut joi, la Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) din Oradea, o conferinţă de nivel internaţional intitulată "Viziune, inovare, transformare", eveniment moderat de managerul MTC, prof. univ. dr. Gabriel Moisa, în seria de manifestări cultural-ştiinţifice ale instituţiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE