Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miracole la o săptămână de la cutremurul din Turcia. Salvatorii găsesc copii și adulți care au supraviețuit sub dărâmături

La o săptămână de la cutremurul care a lovit Turcia și Siria, numărul morților depășește 34.000. Salvatorii încă mai caută semne de viață în ruine și continuă să scoată supraviețuitori de sub dărâmături. Două fetițe, un bebeluș și doi bărbați se numără printre cazurile considerate acum miracole în Turcia.

Pompierii au ridicat-o dintre dărmături pe Cudi, o fată de 10 ani care a așteptat acest moment 147 de ore. Ea este unul dintre copiii supraviețuitori ai Turciei. Cu câteva ore înainte, salvatorii reușeau să ajungă la Isra, în vârstă de numai șapte ani.

De asemenea, echipele din România, ajutate de câinii special antrenați pentru căutări, au scos la suprafață un bărbat, care s-a luptat să trăiască timp de șase zile sub un morman de moloz. Săpăturile au durat o zi întreagă.

„Sunt raze de speranță care dau încredere și energie salvatorilor. Suntem într-a șaptea zi de după cutremur și este foarte greu și pentru ei să mai reziste pentru că trăiesc în condiții extrem de rudimentare.

Acel bărbat de 35 de ani care a fost salvat de echipa României a avut norocul să fie prins sub o grindă. Este incredibil cum a reușit să timp de șase zile.

Pe străzile din Antakya este larmă. Zgomotul ambulanțelor, a mașinilor de Poliție și a camioanelor care scot de acolo moloz. Singura șansă pentru a depista urma de viață sunt câinii antrenați special sau aparatele care amplifică sunetul”, a relatat Maria Moiș, jurnalista Euronews România, din zonele din Turcia grav afectate în urma cutremurului.

În timp ce salvatorii continuă căutările, aeroportul din Adana se umple cu oameni care vor să plece în zone mai sigure ale Turciei. Compania aeriană națională le oferă zboruri gratuite. Mulți au răni bandajate, semn că au trecut prin infern. Printre călători a fost surprinsă și o echipă salvatoare din Ungaria, care se întoarce acasă cu un câine folosit la căutări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE