Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În Turcia, jafurile din magazine cresc considerabil, pe fondul lipsei de alimente și a produselor de baza

Oamenii încep să jefuiască magazinele avariate din Turcia, după ce cutremurele catastrofale au distrus numeroase clădiri din țară. Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că starea de urgență declarată va permite autorităților să prevină astfel de incidente.

Salvatorii au fost nevoiți să sisteze căutările

Un bărbat suspectat de jaf în orașul Antakya din Turcia a fost urmărit și bătut de mai mulți proprietari de magazine.

„În apropiere de mine este un magazin de telefoane unde toate au fost furate. Supermarketurile sunt țintele preferate. Dacă oamenii vin să ia scutece, mâncare și băuturi, este normal pentru că nu a venit niciun ajutor de 1-2 zile. Dar unii se comportă ciudat, vin să ia un aragaz sau o cafetieră. De exemplu, au jefuit magazinul pe care îl vedeți pe partea cealaltă,” a declarat Nizamettin Bilmez, proprietar de magazin.

Pe lângă jafuri, unii oameni au început să se încaiere pe străzi. În urma confruntărilor dintre grupuri de persoane din provincia Hatay, zeci de membri ai unităților de salvatori austrieci și germani au fost nevoiți să sisteze căutările, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei austriece. Președintele Erdogan a spus că actele de furt și violență vor fi drastic pedepsite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE