Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Minoritatea LGBT, noua țintă a Moscovei. Oficialii ruși vor să interzică „propaganda gay”

Deputații ruși vor să înăsprească legislația împotriva minorității LGBT. Liderii Dumei de stat au vorbit despre așa-zisa apărare a valorilor tradiționale în confruntarea cu Occidentul. Mai mult, unii au susținut că aceste valori merită sacrificiul soldaților ruși care luptă în Ucraina.

Noua lege va interzice ceea ce autoritățile ruse au numit „propagandă LGBT”, indiferent de vârstă. În prezent, restricțiile sunt aplicate doar în ceea ce-i privește pe copii. În pledoriile lor, deputații au reluat aceleași teze ale propagandei Kremlinului.

Alexander Khinshtein, deputat rus: „Evident, confruntarea noastră cu Occidentul este în mare măsură de natură civilizațională, deoarece Rusia este un avanpost pentru protecția și conservarea valorilor tradiționale în opoziție cu noile pseudo-valori impuse de Occident și, în primul rând, cu deviațiile sexuale ca normă.”

La dezbaterea din Duma de Stat a intervenit și un preot ortodox care a invocat ”moralitatea” Rusiei în războiul din Ucraina.

Andrei Tkachev, arhiepiscop: „Moralitatea unei țări aflate în război este o chestiune care ține de viitoarea noastră victorie. În plus, aceasta este o chestiune care ține de viitorul nostru, pur și simplu ne vom pierde copiii.”

Rusia a doptat încă din 2013 o lege prin care interzicea ”promovarea relațiilor sexuale non-tradiționale” în rândul minorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE