Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul ungar de Externe, întâlnire cu omologul rus Serghei Lavrov, în ciuda „înțelegerii” UE să nu facă acest lucru

Ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó s-a întâlnit, joi, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la câteva ore, după ce un oficial al UE a declarat că statele membre s-au înțeles să nu se întâlnească cu oficialii ruși, având în vedere că „nu prea are sens”.

Szijjártó și-a justificat întâlnirea cu omologul său rus, la New York, într-o postare pe Facebook în care spune că „pacea necesită negociere, negocierea necesită dialog!”

Într-un videoclip, pe aceeași temă, el a spus că l-a întrebat pe Lavrov dacă s-a întâlnit cu alți miniștri de externe ai UE în timp ce se afla la New York și i s-a spus că nu este cazul.

„Desigur, s-ar putea ca acasă, deputații, purtătorii de cuvânt ai opoziției sau membrii presei de opoziție să critice întâlnirea mea cu Serghei Lavrov, dar adevărul este că, dacă pacea nu se realizează fără dialog, aceasta nu se va realiza deloc.

Și cred că de oriunde, aici, la Adunarea Generală a ONU, ar fi trebuit să se înceapă acest dialog. Și cred că dacă nu vor fi discuții despre pace în perioada următoare, lumea se va confrunta cu consecințe și mai grave. , pe care ar fi bine să-le prevenim”, a mai spus acesta.

Întâlnirea lor a avut loc la doar câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al Comisiei UE, Peter Stano, a declarat reporterilor că „nu prea are sens să comunicăm cu conducerea rusă chiar acum, deoarece Putin a confirmat ieri foarte clar pentru întreaga lume, exact în Ziua Mondială a Păcii, că este interesat nu de pace, ci de continuarea agresiunii sale cu încălcarea Cartei ONU”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE