Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Sănătății a trimis de urgență Corpul de Control după inundația de la spitalul Bagdasar-Arseni, în secția recent inaugurată

Unitatea de Primiri Urgențe de la spitalul Bagdasar-Arseni, din București, a fost inundate miercuri seară, din cauza unei ploi torențiale. În consecință, a doua zi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a trimis de urgență Corpul de Control la această unitate medicală. Managerul este principalul vizat, după spusele ministrului.

Corpul de Control al ministrului Sănătății, trimis la spitalul Bagdasar-Arseni

"Nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanţă, de toate tipurile, pentru că există mentenanţă pentru multe lucruri, pentru clădire, pentru echipamente. E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte, astfel încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi să se evite astfel de incidente, revine direct managerului.

Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de Control la acest spital, Bagdasar-Arseni, ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu au fost încheiate aceste contracte. Ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să curăţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital. entru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului să o facă.

Sigur, trebuie să existe mentenanţa clădirii, mai ales a unei clădiri noi, care are sisteme de management integrat, dar să menţii în stare de funcţionare scurgerile cred că este o chestiune mult mai simplă şi care necesită, totuşi, o decizie simplă ca cineva să verifice periodic acest lucru", a spus ministrul Alexandru Rafila, potrivit News.ro.

Spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului "Bagdasar Arseni" au fost inundate, spun reprezentanții unității medicale.

Unitatea Primiri Urgențe, de la spitalul Bagdasar-Arseni, a fost inaugurată recent și a costat 3,5 milioane de euro. Apa a afectat și aparatura, iar pacienții au fost transferați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE