Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Muncii anunță o nouă variantă de majorare a pensiilor: „Am discutat despre o anvelopă bugetară de 15%”

O nouă variantă în Coaliție pe tema majorării pensiilor a fost anunțată de ministrul Muncii, Marius Budăi.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis public liderului social democrat Marcel Ciolacu că pensiile nu pot crește diferențiat. Președintele PSD a declarat săptămâna trecută că și-ar fi dorit bani mai mulți pentru cei cu pensii mai mici.

„Am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea şi o majorare diferenţiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile.”, a declarat Marius Budăi.

Marcel Ciolacu a declarat că nu poate accepta să fie o creștere egală pentru toate pensiile având în vedere diferențele de venit ale pensionarilor.

„Eu reprezint un partid social democrat. Am altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1800 lei să se marească cu 270 de lei, și o pensie de 18.000 de lei să se marească cu 2700 de lei. Mai exact de 10 ori față de cel cu pensia de 1800 de lei. Stabilim anvelopa și venim și avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicata fara eforturi foarte mari. E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceaușescu – la egalitate – dar nu este corect.”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Anvelopa trebuie să fie de 15% pentru că așa mi se pare normal ca cetățenii să li se poată acoperi impactul pe care inflația l-a produs. Este neconstituțional să mărim eșalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creșteri diferențiate pe pensie.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Social democrații au avansat ideea acordării unui ajutor pentru românii cu pensii mici.

„Nu avansez nicio sumă. Sunt multe variante pe masă. Luăm decizia finală în coaliție și vom comunica. În perioada de criză trebuie să avem solidaritate”, a mai spus Marius Budăi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE